RAPORT ANUAL DE ACTIVITATE COORDONATOR PROIECTE ȘI PROGRAME EDUCATIVE 2021-2022 LTIC
Proiect panouri fotovoltaice

POCU Prezentare
Program local, desfășurat în România ca parte a inițiativei #YOUthEmpowered, lansată de Grupul Coca-Cola HBC cu obiectivul de a crește șansele tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, din categoria NEET (Not Employed, in Education or Training), de a deveni activi pe piața muncii.
Programul este coordonat și implementat de către Asociația The Social Incubator, declarată câștigătoare în urma unui concurs de proiecte lansat în luna aprilie 2017.
Programul ROMACT este o inițiativă comună a Comisiei Europene și a Consiliul Europei menită să ajute primarii și autoritățile locale să coopereze cu comunitățile de romi în vederea dezvoltării de politici și servicii publice pentru toată populația, inclusiv cea de etnie romă.
Programul ROMACT urmărește ca autoritățile locale, în special oficialii aleși și funcționarii publici de rang superior, să răspundă mai prompt și cu mai multă responsablitate nevoilor comunităților marginalizate.
Asociația Ateliere Fără Frontiere lansează programul Dăm Click pe România 2020, parte din platforma de donații de calculatoare EduClick, prin care va dota cu 2.000 de calculatoare unitățile de învățământ din România. Noua ediție a programului este realizată în parteneriat cu Kaufland România și OMV Petrom.
Școlile, liceele, grădinițele, organizațiile non-profit și instituțiile publice sociale care au nevoie de calculatoare își pot înscrie în concurs proiectele educaționale, de formare sau integrare prin completarea formularului de aplicare. În procesul de jurizare vor fi considerate proiectele dedicate copiilor și tinerilor care propun soluții remediale, derulate în beneficiul comunităților defavorizate.
Let’s talk about YOU(th)! este un proiect dedicat tinerilor care își propune să stimuleze interesul lor pentru procesul democratic din România și implicarea active în rezolvarea problemelor importante din comunitate. EFOR își propune să creeze o platformă deschisă tinerilor unde să-și facă vocea auzită pe aceste probleme, cu accent pe găsirea de soluții realiste.
Proiectul este implementat de Asociația Expert Forum (EFOR) și finanțat printr-un grant al Black Sea Trust for Regional Cooperation (BST).
Pe scurt, proiectul constă în organizarea unei competiții de discursuri publice online. În acest scop, elevii înscriși vor participa la o serie de ateliere interactive online și întâlniri restrânse de antrenament cu organizatorii și alți colegi.
Liceul Teoretic ”Ioan Cotovu” Hârșova certificarea apartenenței la rețeaua europeană „Blue Schools”, rețea din care fac parte alte 35 de școli și licee din diferite țări care s-au remarcat prin acțiuni și proiecte destinate cunoașterii și conservării mediului marin.
Rețeaua „Blue Schools” și-a început activitatea în urmă cu câteva luni, ca o inițiativă a Comisiei Europene, inițiativă integrată în Decada Națiunilor Unite de promovare a științelor oceanice în vederea atingerii scopurilor dezvoltării durabile. Diversitatea școlilor incluse în această rețea este redată și în „Atlasul European al Mărilor”, aplicație interactivă ce permite investigarea caracteristicilor mediului marin și care face parte din inițiativa EU4Ocean.
Șos. Constanței, nr. 26, Loc. Hârșova, Jud. Constanța
Tel: 0241 870 316
Email: cotovusecretariat@gmail.com